ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ

Μιγκάρδου Νεκταρία ΠΕ02

Φραντζεσκάκη Σπυριδούλα ΠΕ02

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Οίκο - Press (Ηλεκτρονική Εφημερίδα για την Περιφέρεια Αττικής και το Περιβάλλον)

Οίκοpress
Ηλεκτρονική εφημερίδα για την Περιφέρεια Αττικής και το Περιβάλλον

Editorial
Γράφει ο Ορέστης Λαγκαδινός
Δημοσιογράφος
Ο μεγάλος βαθμός εξάρτησης της ανθρωπότητας από τα ορυκτά καύσιμα, η εξάπλωση των αστικών κέντρων, η καταστροφή των φυσικών καταφυγίων και η υπερεκμετάλλευση των ωκεανών έχουν ανατρέψει την οικολογική ισορροπία στον πλανήτη μας ο οποίος δε μπορεί να ανταποκριθεί.

Έξυπνες Πράσινες Πόλεις

Γράφει η Λένα Κατσίμπρα
Γεωγράφος,
M.Sc
Οι αστικές περιοχές είναι η πηγή πολλών από τις σημερινές περιβαλλοντικές προκλήσεις – φυσικά, αφού πλέον τρεις στους τέσσερις Ευρωπαίους ζουν σε πόλεις και κωμοπόλεις. Η τοπική αυτοδιοίκηση και οι αρχές μπορούν να αναλάβουν τη δέσμευση και να εισάγουν την καινοτομία που απαιτείται για την αντιμετώπιση και επίλυση πολλών από αυτές τις προκλήσεις. Η προσπάθεια όλων για τη δημιουργία πράσινων πόλεων θα οδηγήσει, εκτός από τη βελτίωση του περιβάλλοντος, αλλά και σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής, μιας και η μετακίνηση των ανθρώπων σε αγροτικούς χώρους είναι πλέον πολύ δύσκολη. Αντί λοιπόν, να επιδιώκεται η μετακίνηση των πολιτών προς πιο φυσικές περιοχές, προτείνεται να μεταφερθεί η φύση στο αστικό περιβάλλον.

Φάκελος ΔΕΗ - Μέρος 2ο
Γράφει ο Σταύρος Μαραγκός
Γεωλόγος - Γεωπεριβαλλοντολόγος
«Η ΔΕΗ δεν έχει άλλο λίπος να κάψει»… Τάδε έφη Αρθούρος Ζερβός Πρόεδρος της ΔΕΗ και ποιός μπορεί να τον κατηγορήσει… Οι τεράστιες οφειλές της επιχείρησης την αναγκάζουν να ανάγει τον λαό σε βασικό χρηματοδότη της. Αν και δεν πρόκειται για χρηματοδότηση αλλά για πραγματική αφαίμαξη. Είτε ιδιωτικοποιηθεί είτε όχι, η ΔΕΗ, όπως αναλύω σε προηγούμενο άρθρο, ο στόχος του να μετατραπεί ξανά σε μια επικερδή επιχείρηση αντιστρέφοντας μάλιστα τους ρόλους και να γίνει αυτή βασικός χρηματοδότης του λαού, δεν είναι πολύ μακρινός αρκεί να γίνουν ουσιώδεις, ριζικές και άμεσες αλλαγές.

© Copyright 2012, Οίκοpress: 3ης Σεπτεμβρίου 69, Τηλ: 210 8813760, 210 8813761

  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ»
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.




Ένας πολύ ενδιαφέρον σύνδεσμος, που μπορούμε να επισκεφτούμε αναζητώντας πληροφορίες για την Ερευνητική μας Εργασία








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου