ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ

Μιγκάρδου Νεκταρία ΠΕ02

Φραντζεσκάκη Σπυριδούλα ΠΕ02

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ YIUCO (29/09/2012)

...Δημιουργώντας απ' τα "σκουπίδια"...
Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012

     "... Συγκεντρωθήκαμε όσα παιδιά μπορούσαμε από εκείνα που έχουν δηλώσει το συγκεκριμένο Project, και μαζί με τις καθηγήτριές μας, κ.κ. Φραντζεσκάκη και Μιγκάρδου, πήγαμε στο Πεδίο του Άρεως στην Αθήνα. Εκεί γινόταν μια εκδήλωση για την δημιουργική ανακύκλωση διαφόρων υλικών. Οργανωτές ήταν μια ομάδα, που ονομάζεται Yiuco και ασχολείται με τη δημιουργική ανακύκλωση, και άλλοι φορείς.
   Έτσι, λοιπόν, αφού είχαμε φέρει μαζί μας κάποια υλικά που μάς είχαν ζητήσει, κάτσαμε κάτω από τα δέντρα και ...ήρθε η ώρα της δημιουργίας! Κάποιες κυρίες μάς έδιναν βήμα βήμα τις οδηγίες γι' αυτά που σκοπεύαμε να φτιάξουμε κι εμείς τις ακολουθούσαμε.   
  Στο τέλος, με πολύ απλά και έξυπνα κόλπα, καταλήξαμε να έχουμε ένα φουλάρι κι ένα βραχιόλι από μια παλιά μπλούζα, ένα τασάκι από αλουμινένιο κουτάκι αναψυκτικού και ένα πορτοφολάκι από πλαστικό μπουκάλι σαμπουάν. 
   Αργότερα, είδαμε κάποιες από τις δημιουργίες της ομάδας και μείναμε όλοι έκπληκτοι! Μέσα σε λιγότερο από τρεις ώρες μάθαμε να φτιάχνουμε τόσα όμορφα και χρήσιμα πράγματα από υλικά που διαφορετικά θα πετούσαμε στα σκουπίδια... και το σημαντικότερο: Καταλάβαμε πως τίποτα δεν πρέπει να πετάμε, ότι όλα τα υλικά, όσο ασήμαντα κι αν μάς φαίνονται, τελικά δεν είναι. Με λίγη φαντασία μπορούμε να κάνουμε τα πάντα!"
ΜΑΡΙΟΛΓΑ ΠΛΕΞΙΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου